Woensdagmiddag 31 oktober 2018 gaf kleur- en stijlconsulente Elsbeth Kruidhof een presentatie over wat kleur en stijl voor iemand kan betekenen. Weten wat bij je past is heel belangrijk en kleur en stijl bepaalt een indruk die wij op anderen achterlaten.

Uiterlijke kenmerken bepalen welke kledingkleur het beste bij een persoon passen. Er zijn 4 verschillende kleurtypes: ‘zomer’, ‘herfst’, ‘lente’ en ‘winter’. Na deze uitleg wordt dit in de praktijk getest. Herma had de eer om als testpersoon op de stoel plaats te nemen. Elsbeth heeft doeken in diverse kleuren uitgezocht en legt deze afwisselend over Herma haar schouder. Op deze manier zien we wat de verschillende kleuren met haar uitstraling doen.

Na de pauze geeft Elsbeth uitleg en advies over kledingstijl en de verhouding/balans van het lichaam. Goede kleding ondersteunt je persoonlijkheid en ieder mens is uniek. Veelal bestaat het dameslichaam uit bepaalde vormen die corresponderen met de letters V, X, H, A en O. Vervolgens kregen alle aanwezigen als opdracht om bij de buurvrouw haar schouders, taille en heupen op te meten. Op deze wijze wisten wij welke vorm ons lichaam heeft en welke kleding passend is bij deze lichaamsvorm. Tot slot kregen enkele dames persoonlijk kledingadvies van Elsbeth.
Elsbeth wordt namens alle dames bedankt voor deze gezellige kleurrijke middag!