Singer-songwriter Daisy uit De Wijk is in januari één van de acts op het showcasefestival Eurosonic. Ze is uitgenodigd voor het festival, omdat ze in 2019 deelneemt aan het talentontwikkelingstraject Hit the North. Nadua treedt op donderdag 17 januari op in Brouwerij Martinus aan de Kostergang in Groningen.

Eurosonic Noorderslag biedt al jaren een podium voor nieuw talent uit Drenthe, Groningen en Friesland. De noordelijke acts proberen zich in de kijker te spelen van (inter)nationale boekers en programmeurs. De Drentse acts worden tijdens Eurosonic en Hit the North begeleid door Stichting Kunst & Cultuur en The Bake Shop.

Eurosonic Noorderslag duurt dit jaar van 16 tot en met 20 januari 2019. Op meer dan dertig verschillende podia zijn opkomende Europese acts te zien. Op 15 januari vindt een Popgala plaats, waar de Noordelijke popcultuur gevierd wordt met de awarduitreiking: Beste talent, Beste technisch leverancier, Beste innovatie, Beste podium, Beste festival, Beste artiest en de publieksprijs Collega van het jaar.