Twee slagwerkers, een klarinettist, altviolist, cellist, harpist, fluitist, zangeres en een dirigent, samen ensemble Pollux, komen op 20 januari met hun spetterende programma “Folksongs” naar Ruinerwold voor het nieuwjaarsconcert van de Markiezin van Drenthe.

Het ensemble met sopraan Henriette Feith zal onder andere de beroemde Folksongs van avant-garde componist Luciano Berio uitvoeren, liederen die Berio voor zijn vrouw, de expressieve zangeres Cathy Berberian, schreef in 1964. Dit werk is een van zijn meest geliefde en toegankelijke werken en heeft zijn plaats intussen ingenomen tussen de prominente klassieke composities. In alle toonaarden wordt de liefde bezongen. Het bevat arrangementen van negen traditionele volksliederen uit landen als Armenië, Frankrijk, Italië en Amerika. De liederen worden in verschillende talen vertolkt en zijn zeer origineel geïnstrumenteerd.

Daarnaast spelen volksmelodieën ook in de rest van het programma een bepalende rol. De Cantos del Tucúman van de Argentijn Ginastera, instrumentale bewerkingen èn bewerkingen van oud-Nederlandse liederen. De laatste zijn gearrangeerd door Nico Hovius, dirigent, pianist, muzikaal alleskunner. Hij gebruikt hiervoor alle aanwezig instrumenten. Egidius waer bestu bleven (14e eeuw), Komt vrienden in het ronden en Er waren twee koninkskind’ren.

Ensemble Pollux bestaat uit professionele musici die hun sporen hebben verdiend als optredende artiesten en ook als docenten bij o.a. ArteZ Conservatorium, Zwolle. Meer over de individuele musici www.polluxensemble.nl.

Het gaat bij dit concert om een voorpremière, de toegangskaarten zijn € 10,- per persoon. Uitgebreide informatie over het programma is te vinden op de pagina “programma’s” op de website van concertorganisatie Music on Chairs. Kaarten voor het optreden in Ruinerwold zijn per direct te reserveren via markiezinvandrenthe@gmail.com

De Markiezin van Drenthe presenteert: Folksongs
Nieuwjaarsconcert Pollux Ensemble
Zondag 20 januari 2019, aanvang 15:00 uur
Museumboerderij Karstenhoeve, Dr. Larijweg 21 in Ruinerwold