Niek en Ilona Slomp, eigenaren van de Coop in De Wijk, breiden hun activiteiten uit. Het stel heeft de winkel overgenomen van Geert en Greetje Huisman: Coop Nijeveen. ‘Ik heb er altijd al een tweede winkel bij willen hebben’, vertelt Niek Slomp. ‘In De Wijk staat een goed team, zij hebben de boel volledig op de rit. Dus hebben Ilona en ik wat meer ruimte om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Niek Slomp met de nieuwe bedrijfsleider Nijeveen, Henk Buist

Dat doen we graag in Nijeveen, waar overigens ook een goed team staat’. De supermarkt blijft voorlopig zoals de klanten het gewend zijn. Er worden wat kleine aanpassingen doorgevoerd. Zo beschikt de winkel in Nijeveen niet over een eigen bakkerij en slagerij. Maar Coop Dunnink in De Wijk wel. ‘We brengen voortaan vanuit De Wijk versproducten mee voor op de broodafdeling. Dat kunnen we wellicht ook uitbreiden richting de slagerij. We werken vooral op vraag vanuit de klant, dus we wachten even af of dat in Nijeveen ook werkt. Uiteraard kunnen klanten ons altijd even aan het jasje trekken als zij een product in de schappen missen’.

Alle medewerkers – 44 in totaal – blijven in dienst van de Coop Nijeveen. ‘Dat betekent vertrouwde gezichten op de werkvloer en heel veel kennis van zaken’, vertelt Slomp. De overname van de supermarkt gaat uiteraard gepaard met enkele acties. ‘Die zijn vooral gericht op de bakkerij. Coop heeft een mooie folder daar zijn we sowieso erg content mee. Ook de formule van Coop bevalt ons erg goed. Het enige dat we willen is het de klant zoveel mogelijk naar de zin maken. Dat moet lukken met het topteam dat hier staat. Wij hebben er heel veel zin in. Het is een fantastische uitdaging’.