Wat hadden we een mooie warme zomer in 2018. Ook bij het zwembad in de Wijk werd daar volop van genoten. Een kleine 40.000 bezoekers kwamen afkoelen, baantjes zwemmen, spelen, zwemles nemen of gewoon een ijsje eten.

Nu het ijs op de sloten staat wordt er al weer hard gewerkt aan de voorbereidingen van het nieuwe seizoen. Het meest zichtbaar wordt er gewerkt aan een nieuwe entree met kassa waarbij de onvriendelijke metalen hekken vervangen worden door een mooie nieuwe pui. Er komt een nieuwe kiosk met een volwaardige keuken en mooie uitgiftebalie bij het vergrote terras. Voor de vele zwemmers zullen de nieuwe douches vooral heel fijn zijn, er komen zes nieuwe overdekte en beschutte douches. Uniek aan de nieuwe warmte voorziening is dat deze volledig ‘van het gas af’ is. Warmtepompen en zonnecollectoren moeten vooral het werk gaan doen, heel duurzaam. Ook nu wordt er weer veel werk verzet door vrijwilligers.

Voor het komende seizoen zoekt het bestuur nog een paar vrijwilligers; heel specifiek iemand die het groene deel rondom het bad netjes wil houden, gras, bomen en borders. Daarnaast ook voor de inzet in de mooie nieuwe kassa en kiosk. Als je interesse hebt en meer wil weten, mail naar: vrijwilligers@zwembaddeslenken.nl