Op een ijskoude zondagmiddag reisde Ruinerwold af naar Emmen, om tegen WKE’16 te spelen. Veel ervaring met het spelen op het woonwagenkamp had Ruinerwold niet, maar gelukkig was daar Eddy de Wit. In zijn hoogtijdagen bij Hoogezand speelde Eddy regelmatig op het kamp en wist de mannen zodoende goed voor te bereiden.

Ondanks de goede bedoelingen vonden de Emmenaren al snel het net. In de 10e minuut werd Bakker met een mooie steekpass bediend en hield het hoofd koel: 1-0. Na de openingstreffer hield Ruinerwold een lange periode stand. Het was dan ook zuur dat vlak voor rust de 2-0 viel. Lorenzo Hindriks schoot vanaf de punt van de zestien in de lange hoek raak.

Een domper voor Ruinerwold, dat nu uitzicht kreeg op een zware tweede helft. Hoewel Ruinerwold het goede voornemen had om geen snelle derde tegentreffer te krijgen, gebeurde dit toch. Bakker bediende in de 46e minuut Scholten, die de bal beheerst langs Van ’t Hooge schoof. Ruinerwold besefte dat het duel gespeeld was en WKE’16 combineerde vrolijk verder.

Inmiddels begon het ook nog eens flink te sneeuwen, hoewel dit het spel van WKE’16 niet echt hinderde. Ruinerwold liep rondjes 34 achter de bal aan en twintig minuten voor tijd maakte Lorenzo Hindriks de 4-0. Een kwartier voor tijd maakte Bakker met een schitterend afstandsschot de vijfde van de middag en een paar minuten voor tijd besliste hij de uitslag op 6-0.

Opnieuw een middag voor Ruinerwold om heel snel te vergeten. WKE’16 is daarentegen inmiddels een serieuze titelkandidaat. Met de gezelligheid zat het gelukkig wel goed op sportpark Grote Geert. Met livemuziek kreeg de middag in ieder geval nog een beetje kleur voor Ruinerwold.

Zondag speelt Ruinerwold een echte zespuntenwedstrijd, thuis tegen CEC. De ploeg uit Emmer-Compascuum staat een na laatst met 13 punten, terwijl Ruinerwold een plekje hoger staat en 14 punten heeft.