Verslag 27 maart – De Herbergier van Olderberkoop
Bert Boer was onze spreker deze avond.Samen met zijn partner Albert Kwakman runt hij deze locatie. Hier wonen dementerende mensen met geheugenproblemen. In Oldeberkoop, schitterend gelegen tussen het groen, vind je de Herbergier. Herbergier Oldeberkoop is gevestigd in de eerste landbouwschool van Nederland, gebouwd in 1922. Het voorste gedeelte van de landbouwschool (gemeentelijk monument) is verbouwd. Het achterste gedeelte is opnieuw opgebouwd. Het pand beschikt over 17 kamers. Aan de hand van een video een vele foto’s vertelde hij vol passie over hun levenswerk.

In Herbergier Oldeberkoop wordt de betaalbare zorg aangepast aan de persoon en niet andersom. Wij leveren mensgericht verzorgen. De kleinschalige aanpak zorgt voor een persoonlijke benadering, waarin menselijke warmte en liefde centraal staan. Hun uitgangspunt is, dat bewoners optimaal tot hun recht komen als ze zo gewoon mogelijk kunnen leven. In Herbergier Oldeberkoop wordt de zorg aangepast aan de persoon en niet andersom. Ook de activiteiten die zij aan bieden word aangepast (indien uitvoerbaar) naar de wensen van de bewoners.

Bijzondere gewone zorg staat centraal, dat benadrukte Bert Boer. Het mensgericht verzorgen wat de bewoners nodig hebben, wordt vanuit hun Persoonsgebonden budget (PGB) betaald.

Er wordt een huiselijke sfeer en geborgenheid gecreëerd. Iedere bewoner word gezien als een individu met een eigen identiteit, wil en mogelijkheden. De bewoners van Herbergier Oldeberkoop gaan dan ook zoveel mogelijk hun eigen gang en krijgen natuurlijk hulp als dat nodig is. Er is geen gesloten afdeling, dus de bewoners mogen rustig naar buiten. Er is wel altijd dan een medewerker bij hun in de buurt. Het motto van de Herbergier van Oldeberkoop is �Waar leven nog leven is…�