Een vreemde avond
De laatste avond van dit seizoen zouden we afscheid nemen van Lammy Stevens als voorzitter. Paste mooi in het programma, Gerard Spin komt onze avond muzikaal invullen en wij als bestuur zouden een stukje doen, waarbij Gerard zijn steentje mooi kon bijdragen in de muzikale ondersteuning. Helaas is deze avond iets anders verlopen.

De huidige voorzitter Alida Rooze toert met de camper door Portugal, heerlijk vakantie vieren. Jantje Everts kampt met gezondheidsklachten en Geesje Timmerman kan door droevige familie omstandigheden niet aanwezig zijn.

Maar Gerard Spin komt wel onze avond verzorgen. Hij is oud inwoner van Ruinerwold en heeft muziek gespeeld in Jammer en No Panic, in 1998 is hij samen met zijn vrouw in een caravan naar Madrid vertrokken. Daar hebben ze een bedrijf opgestart. Transportbanden ontwikkelen voor het verzamelen van balen verpakkingsmateriaal. Vijf jaar hebben ze daar geleefd, gewerkt en gewoond, hierna zijn ze weer naar Drenthe teruggekomen en hebben zich gevestigd in Gieterveen. Daar hebben ze vier kinderen gekregen. Gerard praat heel gezellig de avond aan elkaar met anekdotes welke hij heeft beleefd in Spanje en na terugkeer in Nederland. Voor de pauze laat hij ons meegenieten van ‘Drentse liedjes’ welke hij zelf heeft geschreven. Hierin beschrijft hij zijn leven en gevoelens, begeleidt zichzelf op gitaar en mondharmonica.

Na de pauze gaat Gerard over op Engelstalig, Bruce Springsteen, The river, John Denver, Country Road, Johnny Cash, Ring of fire en ook Guus Meeuwes, het is een nacht, komen voorbij. Uit volle borst wordt er meegezongen door de zaal en we krijgen we een pluim van Gerard. Een gezellige avond beaamt ook Lammy als ze Gerard bedankt voor zijn optreden en ons een goede zomer toewenst.