Verslag van de koffie ochtend met Katja Staring
Sinds ruim een jaar woont Katja samen met haar man in een prachtige verbouwde boerderij aan de Larijweg. Deze ochtend leren we haar beter kennen. Ze vertelt over haar werk als journalist, publicist en fotograaf. Een Brabantse in Drenthe.

Ik denk dat bijna iedereen haar werk wel is tegen gekomen in allerlei bladen o.a. in het blad De Kampioen van de ANWB. Ze heeft daar een jaar lang collages gepubliceerd van natuur dat ze verzamelde tijdens wandelingen.

Als kind had ze al een eigen tuintje en schreef en tekende ze al over wat ze vond in de natuur. Eigenlijk is ze daar nooit mee gestopt! Na de middelbare school ging ze de journalistiek in en liep ze o.a. stage bij Het Dagblad van het Noorden. Het was in die tijd moeilijk om een baan te vinden in de journalistiek. Creatief als ze is creĆ«erde ze haar eigen baan door reizen, schrijven en fotograferen te combineren en te publiceren. Door internet en de smartphone kwam alles in een stroomversnelling. In de begintijd van de smartphone ging ze cursussen geven. Nu is ze zeer actief op Instagram en heeft ze kontakten over de hele wereld. Door haar blogs krijgt ze steeds nieuwe opdrachten, aan websites levert zij foto’s en artikelen.

Vorig jaar ontmoette ze Nienke, een gelijkgestemde. Samen hebben ze een boek geschreven over natuurlijk tuinieren met o.a. tips hoe je op een insect- en diervriendelijke manier lastpakken in de tuin kan bestrijden zonder gif te gebruiken. Het boek ‘avontuurlijk tuinieren’ komt deze maand uit met een recept van pesto van Zevenblad! Het was een mooie ochtend!