Niet alleen planten in de tuin, maar ook wilde planten schieten de grond uit. Het wildplukseizoen is van start! Bioloog en Wildplukster Olga de Lange organiseert dit voorjaar meerdere wildplukwandelingen in Drenthe in samenwerking met Het Drentse Landschap en anderen. De eerste wandelingen zijn op 14 en 22 in het Reestdal en op 27 april in de omgeving van Orvelte. Aanmelden voor deze wandelingen is verplicht. Kijk voor meer informatie op www.drentslandschap.nl of www.wildschutserve.nl onder wildplukken.

Wildpluk high tea
Tijdens de middagwandeling op zondag 14 april in het prachtige Reestdal laat Wildplukster Olga zien welke planten, bessen, bloemen e.d. eetbaar zijn en welke je beter kunt laten staan. Onderweg laat Olga diverse eetbare wilde planten proeven. Na de wandeling kun je genieten van een heerlijke ‘wildpluk high tea’.

Pluk de dag
Begin op maandag 22 april (2e Paasdag) om 7.00 uur met een ochtendwandeling en ontdek wat de natuur je allemaal biedt: rust, ontspanning én lekker eten! Yogadocent Marijke en Wildplukster Olga organiseren deze wandeling onder het mom ‘Pluk de dag!’ Bij terugkomst staat een heerlijk ontbijt klaar met o.a. wildplukgerechten.

Proeven van wildpluk
Dit voorjaar kun je ook meewandelen in de omgeving van Orvelte. We zijn op zaterdagmiddag 27 april (Koningsdag) te gast bij De Zunnekaant. Gastvouw Joan kent de omgeving op haar duimpje en heeft een afwisselende route bedacht. Na de wildplukwandeling kun je genieten van een ‘wildpluk proeverij’.

Meer informatie?
Kijk op www.wildschutserve.nl onder wildplukken of op www.drentslandschap.nl/activiteiten.