Op zaterdag 11 mei wordt er in de kerk IJhorst – de Wijk (15.30 – 17.30 uur) een klimaatcafé aan de Reest gehouden met als titel klimaatverandering, of groene gekte? De afgelopen tijd staat het onderwerp klimaatverandering volop in de belangstelling. Voor- en tegenstanders rollen over elkaar heen om elkaar met feiten (en fabels) te overtuigen van hun gelijk.

Voor de stuurgroep Levenscafé reden om aandacht te besteden aan dit onderwerp. Tijdens de bijeenkomst zal Ronald van der Zwaag weerkundige RTV Drenthe, in het kort een toelichting geven op de veranderingen in het klimaat die afgelopen tijd zijn waargenomen. Daarnaast zal Jacob Bakker LTO Noord afdeling ZuidWest Drenthe in het kort aangeven met welke klimaatveranderingen de landbouw te maken heeft, wat dat betekent voor zijn bedrijf en wat voor mogelijkheden (en onmogelijkheden) hij heeft om er op in te spelen.

Ook zijn er een aantal leerlingen uitgenodigd die vanuit hun bezorgdheid over het klimaat hebben deelgenomen aan de klimaatmars in Den Haag. Zij vinden dat er te weinig aandacht is voor het klimaat en daarmee voor hun toekomst.
Tot slot zullen leerlingen van de lagere school op hun wijze aandacht vragen voor het klimaat.
Op basis van de inleidingen hopen wij onder leiding van Wim Hegen met elkaar in discussie te gaan over de zin en/of onzin van allerlei milieumaatregelen.
Kortom: kom naar het Klimaatcafé aan de Reest en praat mee! We rekenen op je !

Het Klimaatcafé is een initiatief van het Levenscafé IJhorst-De Wijk.
Voor meer informatie:
Namens de stuurgroep: Leo Tjoonk 06-53 64 88 94