Na de 5-1 nederlaag tegen EMMS kreeg Ruinerwold vandaag de kans zich te herpakken. Twee weken eerder speelde Ruinerwold ook tegen Raptim, toen in Coevorden. Raptim was destijds de betere ploeg en won terecht met 3-1. Ruinerwold begon het duel met enkele opvallende namen als reserves.

Van Berkum en Van Oost namen na jarenlange afwezigheid plaats op de bank en Rien Louwes was klaar voor zijn debuut. De 36-jarige verdediger met een verleden bij onder andere v.v. Westerlee, sloot afgelopen vrijdag aan bij de eerste selectie.

Dat Ruinerwold vandaag van plan was om een resultaat neer te zetten, werd direct duidelijk. Een paar minuten na het eerste fluitsignaal ging de bal al op de stip. Herskamp forceerde doelman Bunskoek tot een overtreding binnen de zestien, waarna Loof achter de bal plaatsnam. Een uitgelezen mogelijkheid voor de perfecte start van het duel. Helaas was de inzet van Loof niet scherp genoeg, waardoor Bunskoek zijn eigen fout herstelde.

In het eerste half uur kwam Ruinerwold zelf niet in de problemen. Toch lag in de 32e minuut de bal plotseling achter doelman Knol. Een vrije trap werd door Meppelink in de verste hoek geschoten, waar Knol de hand onvoldoende tegenaan kreeg: 0-1. Na de openingstreffer kreeg Ruinerwold enkele kleine kansen, maar er werd gerust met een 0-1 tussenstand.

In de tweede helft speelde Raptim aanzienlijk beter en kreeg het enkele goede kansen op de 0-2. Ambergen kwam na een uur spelen 1-op-1 met doelman Knol en hoefde de bal alleen nog maar breed te leggen op Meiringh. Laatstgenoemde bleek echter mee te lopen voor spek en bonen, want Ambergen schoot zelf en faalde.

Ruinerwold overleefde de mogelijkheden van Raptim en begon na een dik uur weer beter te spelen. Dit betaalde zich al snel uit. Na een gevaarlijke aanval legde invaller Van Oost de bal breed op Loof. Zijn schot werd met de hand gekeerd door Sewuster, waarna scheidsrechter Van Delden opnieuw naar de stip wees. Ditmaal was het Wagenaar die achter de bal ging staan en niet faalde: 1-1.

Lang kon Ruinerwold niet genieten van de gelijkmaker, want enkele minuten later kwam Raptim opnieuw op voorsprong. Wagenaar verkeek zich op een diepe bal, waarna invaller Bos uiteindelijk de 1-2 binnenschoot. Een domper voor Ruinerwold, maar lang treuren deed het niet. Ruinerwold trok ten aanval en maakte tien minuten voor tijd opnieuw gelijk. Een vrije trap van Van Oost werd bij de tweede paal binnengegleden door Hogenhorst.

In de slotfase was het één groot spektakel. Ruinerwold speelde met veel energie, mede door de prima invalbeurten van Van Berkum, Van Oost en Louwes. Beide ploegen wilden winnen en maakten tempo. Het spel golfde heen en weer, maar de laatste pass was zelden goed. Een winnende treffer bleef dan ook uit, waardoor na 93 minuten voetbal beide ploegen met een gemengd gevoel van het veld stapten.

Een puntje betekent dat Ruinerwold wel afstand neemt van nummer laatst Sleen. Het gat is nu vier punten, waardoor Ruinerwold zich kan focussen op het passeren van Ruinen en Musselkanaal. Dat zal zeker een zware opgave worden, maar woensdag kan een goede stap worden gezet. Dan komt SVV’04 vanuit Schoonebeek naar Ruinerwold, waar om 19.00 uur wordt afgetrapt.