Met meer dan tweeduizend starts was landgoed Dickninge in de Wijk weer het toneel van een fraai Pinksterconcours. Het programma bood voor alle niveaus en leeftijden wedstrijden, waarbij in de Wijk ook plaatsing kon worden afgedwongen voor finales van verschillende competities: De Wolden Cup voor jonge paarden, de Van der Graaf de Molen Dressuurcompetitie, en de Horka Cup voor pony’s.

Het concours Hippique begon vrijdag 7 juni met de springrubrieken in de klassen L en M, alsmede de dressuurklassen B, L1, L2 en Z1. Ook de strijd om De Wolden Cup voor 4- en 5-jarigen stond deze dag op het programma. Zaterdag 8 juni kwamen alle ponyklassen aan bod, van B tot en met ZZ. Naast de pony’s, kwamen ook de paarden in actie op de zaterdag. Er werd gesprongen in de BB-, B- en L-klasse en zijn er dressuurwedstrijden in de klasse M1 en M2, net als op vrijdag twee proeven. Zaterdagavond gingen de paarden en atleten van atletiekvereniging ACO van Elderen uit Ommen de strijd met elkaar aan, wie het hoogste kan springen. Willem Spans verzorgde de muziek in de feesttent.

Pinkstermaandaandag verschenen de regionale topruiters aan de start, zoals Michael Greeve, Wim Pomp, de rijders van Stal Broek, Stal Schuttert, Sta De Boer uit Nieuwleusen, Peter en Marcelle Hokse en eigen leden zoals Manon van der Sluis, Lennard de Boer, Annemarie Hammers en Lisa Broekert. De paarden springen in de klassen B, M, Z en ZZ en werden afgewisseld door de toprubrieken van de tuigpaarden. De grote prijs van CH De Wijk ging naar Age Flappper met Huricane. Meer informatie is te vinden op www.chdewijk.nl en op Facebook.

1. Age Flapper – Hurricane
2. Lennard de Boer – Falanita
3. Roy Weel – Hinder
4. Manon van der Sluis – Hero
5. Lennard de Boer – Hakkinnen N

De Prix de Vainquer, de Fiets aangeboden door Firma Huisjes ging naar Jan Diepman met Honnarissa