Op zaterdag 15 juni van 11.00-16.00 uur organiseert VVN Drenthe, in samenwerking met VVN afdeling Zuid West Drenthe (Hoogeveen, De Wolden, Meppel) een programma met betrekking tot educatie, voorlichting en preventie in het Zwembad De Slenken, H. Tillemaweg 63a in De Wijk. Het programma is voor iedereen gratis toegankelijk en kosteloos voor deelname.

Het programma:
– Auto te Water Xperience i.s.m. Duikschool Divearound
Wil jij ervaren hoe het is om met je auto in het water te belanden? Dan heb je nu de kans! Je mag zelf meedoen! Deelnemers gaan een keer te water om eens te ervaren wat het is om met een auto te water te geraken. Dus neem zwemkleding mee! Er kunnen maximaal 300 mensen aan mee doen. Toeschouwers zijn ook van harte welkom!

– Reddingsbrigade De Dukers Nijeveen geeft voorlichting over zwemmend redden en waterhulpverlening.
– Voorlichting VVN-activiteiten Testen reactiesnelheid, een parcours met alcoholbrillen, foldermateriaal, verkeersquiz, informatie en opgave voor de diverse cursussen van VVN, fietscontrole, enz.

De Brandweer probeert ook aanwezig te zijn en wil graag voorlichting geven over de gevolgen van ongelukken met een auto te water. De brandweer is namelijk altijd aanwezig om (zodra een auto te water is geraakt) de inzittenden te proberen te redden en het voertuig te bergen.