Rugpijn of in omliggende gebieden is nooit leuk. Deze pijn afkomstig zijn door tassen die niet comfortabel zijn om te dragen. Hieronder vind je dus drie rugzakken die wel comfortabel zijn om te dragen, zodat je geen verdere problemen krijgt aan jouw rug. Hierbij wordt een focus gelegd op rugzakken dames, hoewel mannen deze exemplaren ook zeker kunnen dragen.

XD Design Bobby Anti-theft Backpack
Een rugtas die comfortabel is om te dragen en diefstalbestendig is, dat is een goede omschrijving van dit model van XD Design. De Bobby zorgt ervoor dat jij jouw spullen veilig kan meenemen onderweg. Je kunt er onder meer een tablet van 10 inch in kwijt, maar er zit ook een vak in deze rugzak voor een 15 inch laptop. Het is een zeer innovatief ontwerp van XD Design, dat verscheidene verborgen vakken en sluitingen heeft geplaatst in de rugzak. Hierdoor kunnen zakkenrollers niets uit de tas stelen. Daarnaast zijn er nog meer vooruitstrevende features aan de Bobby toegevoegd door XD Design, zoals een USB oplaadpoort en materiaal dat water afstoot en snijbestendig is. Bovendien wordt het gewicht van de rugzak verlicht voor de schouders door een balanssysteem.

O My Bag Mau’s Backpack
O My Bag is een producent van tassen afkomstig uit Nederland, wat met de Mau’s Backpack een prachtige rugzak heeft geproduceerd. Deze tas heeft een stoere en stijlvolle look, waarbij ook wat klassieke details opvallen. Je kunt het bij Thebagstore.nl in twee varianten kopen, te weten navy waxed en black canvas. De black canvas is ontworpen in het zwart, terwijl de navy waxed een blauwe kleur heeft. Het heeft veel opbergruimte en biedt onder meer plek aan voor een 15 inch laptop. Daarnaast kun je in het hoofdcompartiment nog spulletjes kwijt in een ritsvak en twee steekvakken. De schouderbanden van de Mau’s Backpack zijn verstevigd, waardoor het minder belastend is voor jouw rug en schouders.

Herschel heritage
De Heritage van Herschel rugzak is ook een mooi model dat beschikbaar is in meerdere versies, namelijk in het zwart, grijs, blauw en groen. Ook in deze rugzak kun je een laptop van 15 inch meenemen. Het heeft bovendien een inhoud van 21,5 liter, dus je hebt al wel door dat er meer in past dan alleen een notebook. In de twee grote vakken kun je al jouw benodigdheden kwijt. Bovendien geeft Herschel bij aankoop van zo een tas levenslange garantie, wat genoeg zegt over de kwaliteit van de Heritage.