Zaterdag 24 augustus van 11.00 uur tot 16.00 uur vindt alweer de laatste boerendrokte van dit seizoen plaats. Deze dag is het thema: de oogst! De dorsmachine staat achter de boerderij opgesteld om het geoogste graan te dorsen. Het is dus aanpakken geblazen voor de knechten.

Maar ook voor de meiden is het vandaag weer een drukte van belang. Er moet van alles worden ingemaakt. Bonen in de weck, kool in de vaten bestemd voor het maken van zuurkool, appeltjes moeten worden gedroogd. Boer en vrouw Karsten krijgen familie over de vloer die hen wil overtuigen van de noodzaak voor het oprichten van een boterfabriek, en dat gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot. En dan staat daar ineens de vroedvrouw met de vraag of vrouw Karsten nog wat in de kast heeft liggen voor een gezin waar binnenkort een baby wordt verwacht en bijna niets op orde heeft. Zal de boerin met de hand over het hart strijken? Alsof dat nog niet genoeg is hebben de Karstens ook nog besloten om een boeldag te houden. Een oudtante is enige tijd geleden uut de tied ekomen en er waren na verdeling nogal wat spullen overgebleven en dat moest nu maar eens te gelde worden gemaakt. En bij dit alles kunnen de bezoekers zomaar de dokter, dominee, veearts en negotieman tegen het lijf lopen!
Voor info: 0522-481447 of info@karstenhoeve.nl
Museumboerderij De Karstenhoeve, Dokter Larijweg 21, Ruinerwold.