Tijdens de feestweek in De Wijk wordt op donderdag 29 augustus de befaamde Wiekloop voor de 23e keer georganiseerd door de Reestrunners en de Oranjevereniging De Wijk. Het parcours gaat grotendeels door landgoed Dickninge. Deze prestatie-hardloopwedstrijd wordt voorafgegaan door drie wedstrijden speciaal georganiseerd voor kinderen.

Om 18.00 uur zal de Kids XS run voor kinderen t/m 6 jaar starten op het feestterrein bij de tent. Om 18.15 uur start de Kids for FunRun voor kinderen van 7 t/m 9 jaar. Deze run is ook bijna 1 km. De derde wedstrijd, de zogenaamde 2,5 km Pretloop zal starten om 18.30 uur. Om 19.15 uur staat de 10 km Wiekloop op het programma. En om 19.20 uur start de 5 KM Funrun.

De Wiekloop is een inmiddels uit het hardloopwereldje niet meer weg te denken wedstrijd. De organisatie van dit evenement is in handen van een aantal oud leden en actieve lopers van de loopgroep de Reestrunners en natuurlijk de Oranjevereniging. ‘Ook voor kinderen bijzonder leuk om aan mee te doen en de organisatie hoeft gelukkig niet te benadrukken hoe gezond het is om te bewegen. Daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen’. De organisatie hoopt dat de sporters uit De Wijk de sportschoenen weer aantrekken en van deze avond weer een mooi spektakel maken. Inschrijven is vanaf heden mogelijk.

De Wiekloop is onderdeel van de loopcircuit De Wolden. Het circuit bestaat uit een 7-tal wedstrijden. Voor de volwassenen zijn er mooie prijzen te winnen. De jongeren krijgen als ze aan 3 van de 6 jeugdwedstrijden meedoen een leuke herinnering en de volwassenen ontvangen bij deelname aan 4 van de 7 wedstrijden een T-shirt. Meer informatie www.wiekloop.nl