Alle leerlingen van IKC de Horst deden dinsdagmiddag mee aan de workshop muziek en dans. Dit alles onder leiding van professionals van de Klankenkaravaan. De school heeft subsidie voor MeerMuziekindeklas ontvangen, en met deze kleurrijke activiteit werd het nieuwe schooljaar afgetrapt. Voor de leerkrachten was het een mooie gelegenheid om de leerlingen gelijk op een andere manier te leren kennen.

Alle kinderen kwamen gekleed in een bepaalde kleur op school en oefenden tussen de workshops door. Om half twee kwamen alle ouders, opa’s en oma’s, buurtbewoners en andere belangstellenden om de presentatie te aanschouwen op het schoolplein.

‘We hebben als IKC de subsidie MeerMuziekindeklas ontvangen en met deze activiteit zetten we het sein op groen voor Meer muziek in de Klas’ aldus directeur Eline Schuinder. Er volgen de komende maanden nog veel meer activiteiten, gericht op muziek, zang en dans. In samenwerking met Scala, met Apollo (muziekvereniging in de Wijk) en met onze eigen muziekdocent. ‘Aan de manifestatie in de Tamboer, Meermuziekindeklas Drenthe, hebben we ook meegedaan. Koningin Maxima heeft in juni de opening hiervan verricht.