kinderbijendag groot succes
De Nederlandse Bijenvereniging afdeling De Wijk hield afgelopen woensdag een kindermiddag ‘Zoem zoem zegt de honingbij’. Het fraai gelegen informatiecentrum ’t Ende gelegen aan de Reest in de gemeente De Wolden bood dit jaar wel een extra mooie omgeving vanwege de semi-permanente tentoonstelling ‘De Bij en Wij’ die dit hele jaar nog te bezichtigen is.

De kinderen konden meedoen met een puzzeltocht met vragen, kaarsen maken, een film kijken en natuurlijk echte honingraten slingeren en daarna van de honing snoepen. Het hoogtepunt was wel met de imker mee de bijenstal in om in de kasten te kijken hoe de bijen wonen en leven. Alle kinderen werden veilig in de bijenpakken gehesen zodat allen ook zonder steek en pijn het avontuur aan konden gaan. Ook zonder de speciale kinderactiviteiten biedt de tentoonstelling de mogelijkheid om een paar uur alles te weten te komen over de bijen en hun leefwereld. De tentoonstelling ‘De Bij en Wij’ is dagelijks vrij toegankelijk in informatiecentrum ’t Ende. Stapelerweg 20, De Stapel