Zaterdag 5 oktober is het weer zover, de inmiddels alom bekende antiek- en curiosaveiling bij museumboerderij De Karstenhoeve. Om 13.00 uur neemt de veilingmeester plaats op de boerenwagen op de deel en zal de veiling beginnen. Tijdens de taxatiemiddag zijn er tal van interessante goederen ingebracht om te worden geveild, waaronder o.a.:

• een groot aantal tekeningen, aquarellen en schilderijen van bekende Meppeler schilders zoals Albert Torie, Hugo van Schaik, Piet Zwiers, Berend Arendshorst en Jo Alting.
• een 18e -eeuwse Drentse pastoorskast, een zeer fraaie kast van een uitzonderlijk klein formaat (hoogte 2.10 mtr), alsmede een notenhouten vitrinekast.
• een Biedermeier Friese Staartklok
• uit Staphorst: een zilveren oorijzer met de bekende krullen, een paar schoenen met zilveren gespen en een zilveren chatelaine (horlogeketting) met signetten
• 3 complete muntenalbums
Uiteraard gaan behalve bovenstaande items ook porselein, divers zilverwerk, koper, kristal, tin, en nog veel meer curiosa “onder de hamer”. Nieuwsgierig wat er allemaal wordt geveild? Er is gelegenheid om alles te bekijken op: vrijdagavond 4 oktober van 18.00 uur tot 20.00 uur en zaterdag 5 oktober van 10.00 uur tot 12.45 uur in de schuur van de boerderij.
Voor info: telefoon 0522-481447 of info@dekarstenhoeve.nl
Museumboerderij De Karstenhoeve, Dokter Larijweg 21, Ruinerwold.
foto: Petra Hessels