Restaurant Mulino gaat uitbreiden. Er komt een glazen serre aan de voorkant, waar ook de nieuwe entree zal vereisen. Tevens zal de naast gelegen winkel van RS Kaas streek en natuurproducten bij de zaak worden aangetrokken. Deze ruimte is af te huren voor feestjes en partijen.

Een glazen serre stond al langer op het wensenlijstje van de eigenaren Popko Schuitema en Chef kok Hassan Khairi. Met een extra oppervlakte van ruim vijftig m3 zijn er meer mogelijkheden om in te spelen op de wensen van de gasten.

Een van die wensen is een aparte ruimte voor groepen waar een (verjaardag) feestje, vergadering of presentatie gegeven kan worden. Zodat de gasten van het restaurant hier geen hinder van ondervinden. Khairi: ‘Er komt een bar in, met beamer en een groot scherm om formule 1, Champions league voetbal en andere EK/WK sportwedstrijden goed te kunnen volgen. Schuitema: medio december hopen wij de opening van deze ruimte te kunnen vieren.
Het zaaltje is geschikt tot max honderd personen. En zal zeker geen café functie krijgen. De opening is op afspraak. Restaurant Mulino blijft zoals het nu ook is a/la carte serveren. Wel is er meer ruimte doordat de ijssalon naar voren wordt verplaatst.

Wie denkt dat RS Kaas er mee gestopt is heeft het mis. Integendeel zelfs. Schuitema: ‘De verkoop van Kaas, noten, zuivel, wijn, worst en streekproducten zal voortaan vanuit de kaaswagen gebeuren. Deze komt naast/achter Mulino te staan.. De openingstijden hiervan zijn voortaan op donderdag, vrijdag en zaterdag van 12.30 uur tot 17.00 uur.
Op woensdag 16 oktober vanaf 17.00 uur tot 19.00 uur worden de Wiekers en andere belangstellenden uitgenodigd om de officiële opening van de serre en het 5 jarig bestaan van restaurant Mulino te vieren onder het genot van een hapje en een drankje.