Ria Westerhuis, Özcan Akyol en KOBrass zijn 18 oktober in Schouwburg Ogterop te gast tijdens de voorstelling Spetterende Letteren. De voorstelling gaat over de verschillen tussen het leven in de stad en op het platteland.

Muzikant Chris Bernhart als hoofdpersoon krijgt last van de (hoofd)stedelijke uitwassen en vraagt zich af of het elders niet beter is. Dus trekt hij in een motor met zijspan van startpunt Amsterdamse Schouwburg, waar hij speelt op het Boekenbal, naar een plek waar hij beslist heen wil: Gasselteboerveensetweedenijemond.

Wat volgt is een lange ongewisse tocht met een motor met zijspan. Verschillende schrijvers nemen plaats in het zijspan, wijzen de weg, of gooien de tank vol. Of komen in liedjes en filmpjes voor. Hij komt onder andere Tommy Wieringa, Kader Abdolah, Suzanna Jansen en Ronald Giphart tegen. Chris groeide op in Drenthe, om de hoek bij de dorpssmid, maar woont tegenwoordig in Amsterdam.

Voorstelling

Tijdens de voorstelling in Meppel, in Schouwburg Ogterop, zijn Özcan Akyol, KOBrass (de blazers van Kyteman Orchestra) en Ria Westerhuis, dichter uit de Wijk, te gast.

Özcan Akyol heeft een bijdrage waarin hij ingaat op het thema: waar liggen jouw roots en waar ben jij thuis? Akyol is bekend van krant en tv. Momenteel presenteert hij het tv-programma ‘Sterren op het doek’. De blazers van het Kyteman Orkest spelen in de voorstelling en verzorgen een afterparty in de foyer van Ogterop. Ria Westerhuis heeft een poëtische bijdrage in het Drents

Zang, vertellingen en contrabas: Chris Bernhart. Piano en accordeon: Charly Zastrau. Gitaren, ketels en zang: Jaap van der Panne. Saxofoons, zang en spel: Pieter Ubbels. Spel: Suzanna Jansen.
Kaarten zijn te koop via Schouwburg Ogterop of via www.spetterendeletteren.nl.