De Wiekenroute op 14 september heeft een mooi bedrag opgebracht voor het goede doel. Maandag werd een cheque van € 500,00 aangeboden aan Hospice Eesinge. Het hospice biedt zorg aan terminale patiënten in een huiselijke omgeving. ‘Prachtig om te zien wat medewerkers en vrijwilligers kunnen betekenen voor de gasten en de mensen om hen heen’ Aldus Bouwina Harthoorn van Atlas Sport.

Verslag Wiekenroute
Zaterdag 14 september namen tientallen racefietsers deel aan de Wiekenroute van Atlas Sport, de toertocht die in vier rondes (‘wieken’) van gemiddeld 50 kilometer was verdeeld. Dankzij de vakkundige begeleiding van de motorrijders van de Antrappers kon de groep, met veel Wiekers in zijn gelederen, de route veilig en plezierig afleggen.

Omdat iedere ronde terugkwam in De Wijk hadden de deelnemers dus keus tussen vier afstanden. De eerste ronde trok richting het Vechtdal en liet de fietsers alvast van de eerste zonnestralen genieten. Terug bij de kantine van Sporthal de Slenken stond inmiddels koffie en koek te wachten.

Het overgrote deel van de fietsers stond daarna aan de start van ronde twee richting de VAM-Berg. Voor sommige fietsers inmiddels bekend terrein en voor anderen een spannende beklimming. En natuurlijk kwam iedereen glansrijk boven! Tijdens deze ronde moest ook de eerste van twee flintstroken bij Echten worden overwonnen, maar de stenen maakten op een enkele fietsband na gelukkig geen slachtoffers.

Tijdens de middagpauze waren er soep en broodjes. Ook de motorrijders van de Antrappers waren wel toe aan een versterkertje. Want juist doordat voor hen het tempo laag lag, was het best hard werken. En bij kruisingen en gevaarlijke situaties waren ze steeds paraat om het verkeer goed te regelen. Een hele mooie samenwerking dus.

De derde ronde trok met een iets uitgedund peloton bikkels naar het zuidwesten, richting de ruimte die Meppel, Zwartsluis en Staphorst in hun midden laten. Alweer een verrassende en mooie omgeving op steenworp afstand van De Wijk. Dat zal Jan Timmerman ook hebben bedacht toen hij besloot zijn motorpak om te wisselen voor zijn fietstenue: de laatste ronde wilde hij nog even op de fiets meepakken!
Een mooie groep fietsers ging ook de laatste ronde richting Havelte en Ruinen nog van start. Na bijna 200 kilometer fietsen volgde nog een laatste grote uitdaging, de flinten van de Echtense Bosweg. De groep harkte zich er weer over en kon de finish inmiddels ruiken. Rond 17:00 werden ze in de kantine voor een lekkere borrel onthaald.

Een dag die supergoed is verlopen, natuurlijk ook dankzij het prachtige weer! Atlas Sport zet de Wiekenroute zeker volgend jaar weer op de agenda. De deelnemers hoefden geen deelnamegeld te betalen. Atlas Sport vroeg alleen een gift voor Hospice Eesinge in Meppel. Hoeveel geld dit heeft opgeleverd, wordt binnenkort bekendgemaakt.