Het was zaterdag 26 oktober 2019 een heugelijke dag voor Snel Kooy (85) en Corrie Kooy – Van Minde (87). Beide echtelieden stapten 60 jaar geleden in het huwelijksbootje. Burgemeester De Groot van De Wolden kwam het diamanten bruidspaar daarom persoonlijk feliciteren met een bos bloemen. Corrie en Snel genoten zichtbaar van het plezierige en persoonlijke gesprek met hun vriendelijke burgervader.

“Ja, Snel is echt mijn voornaam, en waarschijnlijk ben ik nu de enige in ons land die zo heet. In de familie kwam de naam vaker voor”, vertelt de echtgenoot van Corrie. Snel komt uit de Krimpenerwaard en vestigde zich al vroeg in Den Haag, waar hij Corrie in 1956 ontmoette. Corrie is geboren in het voormalig Nederlands-Indië. Haar vader was daar gouvernementsambtenaar. Toen zij 16 was, verhuisde zij, samen met haar familie, naar Nederland.

Corrie en Snel ontmoetten elkaar op het werk bij de PTT in 1956. Beiden waren werkzaam bij het Telefoondistrict Den Haag. Op een dag bood Snel aan de fiets van Corrie terug te brengen naar haar huis in Leidschendam. Corrie had namelijk vanwege noodweer haar fiets op haar werk laten staan. Snel moest daarvoor wel 10 kilometer extra fietsen met 2 fietsen tegelijk. Die acrobatiek had hij er graag voor over. Zijn toekomstige schoonmoeder nodigde hem direct uit voor een kopje koffie op zondagochtend na de kerk. En toen sloeg al gauw de vonk over. Ze verloofden zich op 21 maart 1959 en op 26 oktober van dat jaar volgde het huwelijk.

Samen kregen Corrie en Snel een zoon en een dochter, die op hun beurt zorgden voor vijf kleinkinderen. Het waren ook de kinderen die de aanleiding gaven om te verhuizen naar het Noorden. Corrie en Snel memomeren: “Onze kinderen vestigden zich in het Noorden als internist en psychiater. Wij vonden het fijn om met de sterke familieband ook in hun regio te gaan wonen. Zo zagen wij de kinderen en kleinkinderen vaker. Van de verhuizing in 2001 van Den Haag naar De Wijk hebben wij nooit spijt gehad. We voelen ons hier echt thuis, in een fijne woonomgeving met bovendien zeer vriendelijke buren.”

Corrie en Snel geven aan: “We zijn vooral dankbaar, en kijken nog uit naar nieuwe ontwikkelingen. De vierde generatie kondigt zich aan. En dat is waarop we ons hopen te mogen verheugen in 2020.”

Ook gaat het redelijk goed met beider gezondheid. Wel heeft Snel letterlijk wat gas teruggenomen. Hij rijdt niet meer. Samen wandelen ze echter maar al te graag, als twee tortelduifjes, hand in hand door hun geliefde dorp De Wijk en omgeving.

Het paar beaamt: “Ouderdom komt weliswaar met wat gebreken, maar zolang je samen bent en de liefde er is, hebben we niets te klagen. Zorgen voor elkaar kost dan geen moeite.”
Corrie en Snel vierden hun 60-jarige huwelijksfeest in familieverband met een feestelijk diner, onder wie hun kinderen en kleinkinderen.