Vanwaar de keuze om scheidsrechter te worden?
Voeger toen ik voetbalde gaf ik commentaar op de scheidsrechter. Bij VVR werd ik op een gegeven moment ingeroosterd om de pupillen te gaan fluiten. Ik vond dat zo leuk om te doen en ben toen meer wedstrijden gaan fluiten. Hierdoor is mijn passie ontstaan om scheidsrechter te worden.

Op welke manier bij jij bij de KNVB terecht gekomen als scheidsrechter?
Omdat ik het zo leuk vind om te fluiten heb ik een opleiding, die toen gegeven werd bij VV Wacker, gevolgd van een aantal maanden en zo ben ik bij de KNVB terecht gekomen.
Ik fluit nu nog veel wedstrijden bij VVR maar na de winterstop zal ik de overstap maken en meer wedstrijden voor de KNVB gaan fluiten. Helaas zal ik dan minder wedstrijden in Ruinerwold kunnen fluiten.

Moet je er veel voor doen en/of laten?
Momenteel fluit ik veel op de zaterdag en op de overige dagen ben ik er wel mee bezig denk hierbij aan het onderhouden van spelregels, bijeenkomsten etc.

Hoe kunnen wij Jordi Schrotenboer omschrijven als scheidsrechter?
Ik ben in principe jeugdscheidsrechter. Verder ben ik tijdens een wedstrijd duidelijk en kom rustig over. Duidelijkheid tijdens een wedstrijd is belangrijk voor het spel.
Het is vaak wel afhankelijk van het verloop van een wedstrijd.

Wat zijn je hoogtepunten als scheidsrechter tot nu toe?
Het behalen van het diploma om bij de KNVB te mogen fluiten is wel een van de hoogtepunten tot nu toe.

Heb je ook al dieptepunten meegemaakt?
Ja, helaas wel. De JO11 van VVR moest spelen tegen Hoogeveen. Ruinerwold was in deze wedstrijd de betere partij en dit konden de jeugdspelers van Hoogeveen niet waarderen en het werd toen een grote trappartij met schelden en vloeken. Dit ook door beïnvloedingen van buiten af. Jammer dat dit al bij kinderen op die leeftijd gebeurd. Spel plezier zou voor op moeten staan. Ik had geen zin om de wedstrijd te staken en heb de wedstrijd halverwege de tweede helft afgefloten. De eindstand is ingevuld en er zijn verder geen stappen ondernomen door de tegenstander.

Hoe denk jij dat de voetballers (VVR) jou zien als scheidsrechter?
Ze zien mij op een hele positieve manier. Ik wordt veel gevraagd om te fluiten dat betekent toch een stuk waardering bij de spelers en VVR. Het contact met de jeugdspelers, ouders en trainers verloopt erg goed en plezierig.

Wat maakt het leven als scheidsrechter zo mooi?
Het is en blijft een hobby. Ik vind het leuk om een wedstrijd te begeleiden en tot goed einde te brengen. Mijn ambitie is om zo ver mogelijk te komen, maar goed we zien wel hoe het zich gaat ontwikkelen.

Waar erger jij je met meest aan als scheidsrechter?
Commentaar langs de kant.

Jij fluit regelmatig een wedstrijd bij VVR wat vind jij van deze club?
VVR is altijd mijn cluppie geweest en hier heb ik altijd voetbal gespeeld en ik zal altijd bij VVR blijven, wat er ook op mijn pad komt als scheidsrechter.

Oproep
“Ik weet zeker dat het voor iedereen leerzaam, maar vooral ook heel erg leuk is om de rol van scheidsrechter te ontdekken. Lijkt jou het ook leuk om te fluiten of ken je iemand die hiervoor geschikt is, neem dan contact op met het bestuur via secretaris@vvruinerwold.nl
Scheidsrechters zijn enorm belangrijk voor iedere vereniging en onze club kan er niet genoeg van hebben.”

Anja Tuin
Secretaris VV Ruinerwold