Het kindertheater in het plantsoen aan de Willem Koopsweg in De Wijk is voltooid. Afgelopen zaterdag was het resultaat te bekijken. Achter de schermen is er hard gewerkt om alles op tijd af te krijgen. Zo zijn er prachtige bankjes bij het theater geplaatst.


Henk van Driel heeft het beton mixen, de mal gieten voor zijn rekening genomen en met het voegwerk geholpen. Jan Bos heeft alle frames hiervoor gelast, in de verf gezet en geplaatst.
Kinderen uit groep 8 van IKC De Horst hebben dertig tegels beschilderd, die in de leuningen van de bankjes zijn geplaatst. ‘De gedachte hierachter is dat kinderen en jeugd uit het dorp leren iets op te bouwen. Het is niet voorbehouden aan leeftijd, opleiding of functie. Het plezier van samendoen en de ruimte ervoor is de pijler’ aldus initiatiefneemster Caecile Cnoops van Atelier C-jong.
De kinderzwerfboekenkast waar iedereen vrij uit kan meenemen, wordt inmiddels breed gedragen. En is onlangs aangevuld met nieuwe boeken. Tevens was er een foto expositie van de alle voorbereidingen te zien. Jan Bisschop beter bekend als de ‘Nestkasjesman’ was er om te vertellen over zijn hobby, het timmeren en onderhouden van nestkastjes. De kinderen mochten onder zijn leiding een kastje in elkaar timmeren. Verder kon er geschilderd worden en stond er koffie, thee en limonade klaar voor de bezoekers.