Voor de eerste maal is Rouw Verlicht georganiseerd in De Wijk/IJhorst. Een bijeenkomst voor nabestaanden en voor ieder die te maken heeft met rouw, in welke vorm dan ook. Een avond waarin allerlei activiteiten werden aangeboden, waar kosteloos aan deel genomen kon worden.

Er kan gesproken worden van een groot succes. De Reesthof en de kerk van IJhorst waren gevuld met belangstellenden. Een heel goede opkomst die de dromen van de organisatoren, Sandra Brongers en Gerda Habes, ver te boven steeg.

Het goede gevoel begon al bij de entree. Het pad naar de kerk en de Reesthof was prachtig verlicht met honderden lichtjes. Her en der stond een vuurkorf te branden en gaf een fijne, warme sfeer. Zelfs op het pad achter de kerk, bij de klokkenstoel, waren er lichten ontstoken. Deze leidden naar een bijzonder fraai ingerichte gedachtenisplaats waar ieder een kaarsje kon aansteken.
Eenmaal binnen werden de gasten onthaald met koffie en gebak. Na het welkomstwoord werd men door de klanken van trompettist Gerben Bakker, die buiten bij het ooievaarsnest zijn plekje had, muzikaal begeleid om de weg te vervolgen naar de kerk, waar diverse workshops werden gegeven. Binnen kon men aan de activiteiten deelnemen, met elkaar in gesprek gaan, of zich een moment terugtrekken bij de tonen van harpist Carina Schaaij, klarinettist Ilona Slomp of Ilona in duet met Gerben. Mindfulness werd aangeboden in de caravan die tussen de kerk en de Reesthof was gesitueerd. Er was voor elk wat wils.

De avond werd afgesloten met een hapje en een drankje en alle ruimte en tijd om met elkaar in gesprek te gaan.
Rouw Verlicht bleek een mooie manier om samen te komen rondom rouw en verlies. Een avond waarin de warmte, aandacht en verbinding voelbaar waren.