Deze avond nemen we afscheid van Lammy Stevens, die in januari ia afgetreden als voorzitter. Daarna gaat onze dorpsgenoot Jan Wieringa een lezing geven over: De wondere wereld van Tenen en Voeten! Hij heeft in 1967 een schoenenzaak in Meppel gehad en werkt nu 30 uur in de week thuis en heeft veel belangstelling voor voeten en tenen waar hij d.m.v. voetafdrukken veel over iemand kan vertellen!

Hij vertelt wat je allemaal kunt zien aan je voeten n.a.v. foto’s en platen, die hij als documentatiemateriaal heeft uitgestald en er mee door de zaal gaat of ze door laat geven aan de hand van zijn verhaal! Wat zeggen voeten over ons zelf? Het dragen van bepaalde schoenen (b.v. hoge hakken) wat zegt dat over een persoon? Voeten zijn allemaal verschillend geen enkele voet gelijk! Ook lopen doen we op onze eigen manier en hij verklaart wat daar achter schuil gaat. De linker- en de rechtervoet geven ook verschillende items aan, links het gevoel en rechts het verstand. De tenen (stand, lengte, aantal e.d.) geven hem ook aanwijzingen over de persoon.

Een persoon uit de zaal mag haar voeten bloot maken en daar maakt hij een afdruk van zowel lopend als staand en dan laat hij haar door de zaal lopen en laat de afdruk daarbij zien. Aan de hand daarvan vertelt hij over verschillende kenmerken die daaruit komen. Je staat versteld wat hij daar aan kan zien!

Voor de pauze en aan het eind heeft hij nog 2 toepasselijke gedichtjes: Schoenveter en Voeten. In de pauze en na de tijd kunnen mensen met vragen naar hem toekomen!
Een interessante lezing en de voorzitter bedankt hem hiervoor met als dank een attentie!
De volgende bijeenkomst is de kerstavond verzorgd door de feestcommissie 17 december Aanvang: 17.30 uur