In de COOP Ruinerwold zal de jaarlijkse voedselactie worden gehouden op zaterdag 9 november van ca. 9.00 – 16.00 uur. In de supermarkten delen vrijwilligers voedsellijstjes uit aan het winkelend publiek. De klanten kunnen producten van het lijstje kopen en afgeven aan de vrijwilligers.

Uit de ingezamelde boodschappen stelt Dorcas voedselpakketten samen voor mensen in Oost-Europa die door ziekte, ouderdom, beperkingen of rampen niet voor zichzelf kunnen zorgen. Met een financiële bijdrage in de collectebus worden o.a. de transportkosten betaald.

Mensen in nood en diepe armoede kunnen van het ingezamelde geld een opleiding volgen, begeleiding krijgen op de arbeidsmarkt en toegang krijgen tot een microkrediet om zaaigoed, vee of gereedschap te kunnen kopen. Zo verdienen zij brood op de plank voor zichzelf en voor anderen.

Doet u ook weer mee?
Dorcas Werkgroep Ruinerwold