Zondagmiddag vierde het mannenkoor de Dickninger Geuzen hun twintig jarig bestaan met een concert in het dorpshuis De Havezate in de Wijk. Een volledig uitverkochte zaal heeft genoten van een geweldig optreden van het mannenkoor met als dirigente Irene van Wijk. De muzikale begeleiding was in handen van Kees van der Kleij op drums en Bonne van der Wal en Henk Pastoor met accordeon, terwijl de laatste ook in enkele nummers als zanger optrad.

Het optreden werd begonnen met het Wijker volkslied. Er was een keuze gemaakt uit de lange lijst van nummers, die in de afgelopen twintig jaar zijn gezongen. Irene van Wijk trad op als soliste, soms bijgestaan door het mannenkoor, o.a. een nummer uit de musical De Jantjes. Ook Henk Pastoor droeg zijn steentje als zanger bij. Erg mooi was het optreden van Lucine Oetsen, geboren en getogen in de Wijk met mooie zelf geschreven Drentse nummers, begeleidt door Frank Boerrigter op gitaar.

Na de pauze werd het programma voortgezet met herkenbare nummers, gezongen door de Dickninger Geuzen, Lucine met haar Drentstalige liedjes, een solo optreden van Irene en een prachtig duet van Irene en Lucine. Het optreden werd besloten met het nummer Adieu, mein kleiner gardeoffizier met Irene als soliste, bijgestaan door het koor en als besluit Het dondert en het bliksemt van Guus Meeuwis. Het publiek had een geweldige middag.