Fred Bosch, Algemeen Directeur van Coop, en Joke van Lonkhuijzen, Directeur Nationale Hulp en Verenigingsmanagement van het Nederlandse Rode Kruis, plaatsten vrijdagmorgen de eerste AED aan de buitenzijde van Coop Dunnink in De Wijk, in aanwezigheid van ondernemer Niek Slomp. Samen gaven zij het startsein voor de uitrol van veel meer AED’s; de eerste vijftig AED’s worden dit jaar nog geïnstalleerd.

Coop werkt al jaren samen met het Rode Kruis. Met haar klanten zamelt de coöperatieve supermarktorganisatie via verschillende acties geld in voor het Coop Rode Kruis Fonds. Na de eerdere zelfredzaamheids- en EHBO-cursussen zamelt Coop nu samen met haar klanten geld in voor AED’s. Door bij elke Coop-supermarkt een AED te plaatsen – aan de buitenzijde, zodat de AED dag en nacht bereikbaar is – verhoogt Coop de veiligheid in en rond haar winkels en dragen klanten opnieuw bij aan de leefbaarheid in de eigen buurt. Het streven is dat uiterlijk eind 2020 alle 315 winkels zijn voorzien van een AED voor de buurt.

Lokale statiegeldactie
Klanten kunnen door middel van een speciale knop op de statiegeldautomaten bij Coop hun statiegeld doneren aan lokale goede doelen. Coop verdubbelt de opbrengst. Deze actie is één van de manieren om projecten te financieren om de veiligheid en de leefbaarheid in de buurt te vergroten, zoals de aanschaf van een Automatische Externe Defibrillator (AED), om de buurt veiliger te maken.