Ruim honderd vrouwen hadden zich opgegeven om samen te komen voor een kerstdiner bij De Klok in Ruinerwold. De feestcommissie had zijn best gedaan om de zaal mooi en in stijl aan te kleden. Om half zes werden de dames opgewacht met een alcoholvrij ‘bubbeltje’ Iedereen keek verrast op door de kleding van de feestcommissie.

Die hadden alle tien een ‘fout kerstjurkje’ aangeschaft. Gelukkig nog wel in drie verschillende kleuren. Het zag er erg grappig uit. Nadat iedereen binnen was en welkom geheten, werd er gezongen voor een jarige in de organisatie. Toch leuk om door zoveel vrouwen in zo’n mooie locatie toegezongen te worden. Na nog een gedicht over een dennenboompje was het tijd voor het voorgerecht. Het smaakte heerlijk.

De periode tot het hoofdgerecht werd opgevuld met een mooi kerstverhaal en prachtige kerstmuziek van het koor van de Vrouwen van Nu. Dan het hoofdgerecht in de vorm van een buffet. Klasse!!
Met een drankje erbij en heel veel geklets vloog de tijd voor bij. Nog een lief gedicht over de reis naar Bethlehem in het Drents en vervolgens een mooi aangekleed ijsje. De avond werd afgesloten met zang van het koor. Deze lieten o.a. een prachtige uitvoering horen van het Slavenkoor van Verdi.

Applaus voor de zangers, applaus voor de familie Klok en applaus voor de feestcommissie. Allemaal welgemeende en terecht. Als afsluiting nog een kort gedicht over Decemberpost, waarna iedereen werd bedankt voor de komst. Allemaal goede feestdagen en een goed 2020 en voor alle aanwezigen wel thuis. Het was een geslaagde ouderwets gezellige kerstavond, was de conclusie van alle aanwezigen.