De weersomstandigheden op tweede kerstdag waren prima voor een wandeling. Dat bracht in De Wijk meer dan duizend bezoekers op de been, bij de kerstwandeling georganiseerd door Tourist Info Het Reestdal – De Wijk. De start van de wandeling begon bij de kantine van vv Wacker aan de Wiltenweg. Tussen 10.00 en 13.30 uur was de start.

Er kon gekozen worden tussen een korte route van ca. 5,5 km en een lange route van ca. 10,5 km. De routes gingen voor het grootste deel over onverharde paden en een stukje langs de Reest en door de bossen in de omgeving van de Wijk.

De korte route ging grotendeels over landgoed Dickninge en de lange route gaat ook langs het kerkje van IJhorst. Onderweg klonken de geluiden van midwinterhoorns, bespeeld door leden van de midwinterhoornblaasgroep De Riesteblaozers. Bij de koek- en zopie tent in het Dickninger Bos was de gelegenheid om even te pauzeren, en om de inwendige mens te versterken.