Met een temperatuur net iets onder het vriespunt was het niet echt een pretje voor de deelnemers aan de Nieuwjaarsduik. Maar daar hadden de vele bikkels uit De Wijk en IJhorst geen boodschap aan, zij sprongen klokslag 14.00 uur gewoon in de Reest. Naar schatting van de Antrappers deden er iets van honderdvijftig deelnemers. Ook de publieke belangstelling was weer groot.

Het was inmiddels de zestiende keer dat deze duik plaats vond. Zoals elk jaar gaat de opbrengst van de duik naar een tweetal goede doelen in De Wijk en IJhorst. Dat zijn Bijenclub De Wijk voor vernieuwing van de bijenkast in Dickninge en voor IJhorst de renovatie van het schoolplein van OBS De Iekmulder. Voor de duikers was er na de duik een warme versnapering en een aandenken in café de Wiekslag en de Tente in IJhorst, waar de gelegenheid was om te toasten op het nieuwe jaar.