Vanaf maandag 6 Januari (Driekoningen) hangen de Midwinterhoorns van De Riesteblaozers weer aan de wilgen of op de Hilde. En daar blijven ze daar tot 29 november dit jaar wanneer de Adventsperiode weer aanbreekt. Afgelopen weekeinde kwamen ze nog op diverse plaatsen in actie. Zo waren ze 4 januari te horen in Diever bij het zgn. ‘Afbloazen’. Op zondag januari bij recreatieplas De Zwarte Dennen om nog een keer ‘Heidens Kabaal’ te laten horen met een aantal gastblazers uit Diever, Dwingeloo, Zorgvlied en Wateren.

De vele wandelaars hielden toch even halt om te luisteren naar dit mystieke geluid. De afgelopen periode zijn de Riesteblaozers bijzonder druk geweest met zeer diverse optredens al dan wel of niet op uitnodiging. Zes weken lang waren ze toch diverse keren ergens ter plaatse om hun opwachting te maken. Volgens lid Peter Roos merkten de groeiende belangstelling voor de Midwinterhoorn en het bijbehorende verhaal. ‘Bijzonder deze periode was toch wel blazen bij de ‘Ode aan de Vrijheid’ in Diever op 27 december, dit i.v.m. 75 Jaar vrijheid dat we gaan vieren dit jaar’.