Afgelopen week werd Julian vier jaar, hij was destijds de eerste baby die gebruik maakte van opvang op het IKC! In 2015 breidde Wolderwijs onderwijs zich uit met kinderopvang vanaf twee jaar. Al snel daarna, een jaartje later konden ook kinderen vanaf nul jaar opgevangen worden.

De aanmeldingen stroomden binnen, het team werd steeds groter en zo kreeg de doorgaande leerlijn van peuter naar kleuter steeds meer vorm. We hebben een hele mooie samenwerking met de oudste peutergroep (kinderen van ongeveer drie/drieënhalf jaar) en de jongste kleutergroep neer kunnen zetten. Dit zorgt ervoor dat kinderen zonder moeite de overstap maken naar het basisonderwijs. ‘Afscheidsdrama’s’ zijn verleden tijd. De twee groepen hebben hetzelfde dagritme en door met het opendeurenbeleid te werken kiezen kinderen zelf waar ze willen spelen. Zo leert de leerkracht de peuters alvast kennen. De pedagogisch medewerkster is regelmatig in groep één te vinden wat voor de kinderen erg fijn is, een vertrouwd gezicht. De twee groepen gaan iedere week samen naar de gym en muzieklessen en er wordt samen buiten gespeeld.

Zo krijgen de peuters de mogelijkheid om langzaam aan het basisonderwijs te wennen. Wanneer de peuter vier wordt vindt er een overdrachtsgesprek plaats met de pedagogisch medewerkster, leerkracht en ouder(s). We zijn trots op deze doorgaande leerlijn en we vinden het prettig dat we op deze manier goed bij de behoeften van het kind aan kunnen sluiten. Het kind staat centraal!