Mondharmonicaclub het Reestdal houdt het na bijna twintig jaar voor gezien. Het groepje is door ouderdom en overlijden van een aantal leden behoorlijk uitgedund. Nu ook accordeonist Henk de Roo heeft aangegeven er mee te stoppen, is het voor de rest ook mooi geweest.

Ten tijde van het tienjarig bestaan in 2010 telde de club bijna dertig leden. Vorig jaar waren dat nog maar tien mannen en vrouwen. Waaronder een drummer en een accordeonist. Het oudste lid is zelfs al negentig jaar. Dirigente Ina Zuidema: ‘Nieuwe leden zijn niet te vinden, en jeugd is er al helemaal niet voor te porren’. Tot voor de afgelopen kerstdagen werd er iedere dinsdagmorgen nog enthousiast gerepeteerd bij café de Wiekslag in De Wijk. En daar werd afgelopen dinsdag ook afgesloten met een diner.

Het plezier stond altijd voorop bij de Mondharmonicaclub. Zo werden er optredens verzorgd bij de Drentse Rijwielvierdaagse, de Karstenhoeve in Ruinerwold en bij menig verzorgingstehuis in de regio. Het repertoire bestond grotendeels uit oude Hollandse liedjes, en enkele Duitse liedjes. ‘Het meezinggehalte was altijd erg belangrijk bij de mondharmonicaclub’ vertelt Alie Tiemens. ‘Het was ook een gezelligheidsclub. Een keer per jaar gingen we een dag met elkaar op stap. Dat zijn we van plan te blijven doen’.