Vrouwen van Nu wandelen in de regen
Wandelen in de regen, getooid met regen poncho’s en paraplu’s, je doet het niet voor de lol zou je denken! Maar voor deze dames van de Vrouwen van Nu was het donderdagmorgen geen enkel probleem. De bikkels trotseerden regen, wind en kou.

Uw verslaggever zag ze vanuit zijn warme kantoor voorbij trekken, het ene groepje na het andere en besloot ze na tal van rondjes door ons mooie dorp even een ‘hart onder de riem’ te steken. Dat was in het geheel niet nodig, want de dames hadden er lol in en stapten stevig door.

Elke maand organiseert een andere afdeling van de Vrouwen van Nu in Drenthe een wandeltocht. Dit keer was de afdeling De Wijk aan de beurt. En ondanks het slechte weer, ging de tocht gewoon van start. Na de koffie bij dorpshuis de Havezate vertrokken de dames in groepjes door het dorp. Er waren twee routes uitgestippeld, een van 8 km en een van 12 km. Onderweg was er bij de familie ten Wolde in de schuur een moment om even op adem te komen. Daarna stapten de dames stevig verder. Bij de Havezate stond de warme soep al klaar voor de verkleumde deelnemers. In totaal waren er bijna driehonderd wandelaars van de partij.