De aanleg van het kunstgrasveld bij v.v. Wacker is gisteren van start gegaan. Nu alle wedstrijden tot 6 april zijn afgelast vanwege het coronavirus kunnen de mannen van het grondverzetbedrijf ongestoord hun gang gaan. Het voornemen is om het kunstgrasveld uiterlijk medio mei op te leveren. In de kantine komt, als alles hervat is een situatietekening te hangen waarop het plan is uitgewerkt. Heb je nog vragen, aarzel dan niet om een van de bestuursleden te vragen. Ze geven graag een toelichting.

Ook de voetbal verenigingen in Ruinen en Ruinerwold krijgen kunstgrasvelden. De gemeenteraad van De Wolden heeft 1,15 miljoen euro beschikbaar gesteld. De verenigingen leggen samen ook 150.000 euro bij. Aanvankelijk hadden de verenigingen een derde van het totaalbedrag van 1,3 miljoen euro op moeten hoesten, maar dat was niet haalbaar. De verenigingen doen nu wel extra inspanningen zoals het afvoeren van grond, het aanbrengen van bestrating en het aanvragen van subsidie voor ledverlichting. Daarmee valt de aanbesteding goedkoper uit.

‘Voor de verenigingen is de aanleg van een kunstgrasveld een belangrijke voorwaarde om nu, maar vooral ook in de toekomst, een kwalitatief hoogwaardige sportvoorziening te kunnen blijven leveren’, zo was de toelichting van Steef van Baalen uit De Wijk namens de drie verenigingen aan de gemeenteraad.