Het fietspad aan de Havelterweg is klaar voor gebruik. Wethouder Hilda Mulder heeft vanmiddag de officiƫle opening verricht. Bij het fietsbruggetje aan de Havelterweg waren o.a. dorpsbelangen, aannemer Vos en enkele buurtbewoners aanwezig. Loonbedrijf Vos is op 20 maart gestart met de werkzaamheden.

Op een paar kleine afstemmingen na met de Nutsbedrijven is de klus geklaard vertelde Albert Timmerman. Wethouder Mulder was trots dat het uiteindelijk allemaal gelukt is. Er moesten wat hobbels genomen worden, met name de financiering bleek aanvankelijk lastig. ‘Gelukkig kreeg de Gemeente enige subsidie hiervoor van de Provincie’. Dorpsbelangen en de familie Saathof werden bedankt voor hun inspanningen. Ook Alex Dekker die een gedeelte van zijn land heeft afgestaan om het fietspad mogelijk te maken zag met eigen ogen dat het een mooie verbinding is geworden. De route naar Havelte is inmiddels opgenomen als fietsknooppunt. En ook als (hard) looprondje is de route door sporters ontdekt. Met de gemeenten Meppel en Westerveld is er in het voortraject veel overleg geweest. Het fietspad gaat tot en met de brug bij de Oude Vaart. Het laatst stuk fietspad naar Havelte vanaf de Oude Vaart ontbreekt helaas. Dit wordt door Gemeente Westerveld niet als een prioritiet beschouwd.