ingezonden stukje over: Paardenpoep door bezoeker

‘Wat ik al fietsend tegenkom. Wat is de gemeente De Wolden toch een mooie fietsgemeente. Onze gemeente doet er heel veel aan om de fietsers een vrije baan te geven’ zo schrijft een bezoeker van dewijk.info

Schrijver /Bezoeker vervolgt: ‘Menig fietser is hier erg blij mee, ware het niet dat de gemeente zich ook profileert als paardensport gemeente. Dit is te zien aan de vele maneges en paardensportevenementen.

Al zijn er nu geen evenementen, toch is goed te zien dat er veel paarden bij de weg en (fiets)paden zijn. Is het u ook opgevallen? Er liggen vele drollen, zodat je als fietser of wielrenner goed uit moet kijken waar je rijd. Zelfs in de dorpskernen liggen drollen op straat.

Zou het misschien iets oplossen als de gemeente drollenbelasting invoert of het verplicht stelt om paarden op de openbare weg een zak aan de kont te binden, dan wel de eigenaar te verplichten de drollen op te ruimen (net als bij hondenpoep). Laten we met elkaar proberen De Wolden en Drenthe als fietsgebied fijn te houden om rond te rijden. Ook al is de wereld op dit moment een beetje van slag, we willen allemaal fijn buiten kunnen vertoeven.

Dus paardensporters, ruim de drollen op als u over de openbare weg rijd met uw paard!
Bij voorbaat dank, namens de fietsers’.

Naam bij de redactie bekend.