‘Na twee stille maanden mogen we de deuren van De Drentse Koe weer met ‘zorg en mate’ openstellen. We zijn super blij dat we jullie kunnen verwelkomen. Ondertussen zijn alle grassprieten in de dierenweide wel geteld, is er volop schoongemaakt en geschilderd én hebben we bovendien en paar supertoffe Drentse Koe liedjes opgenomen’. Aldus Erik en Lydia van der Linde.

Opgeladen en vol energie staan we voor jullie klaar. Echter zijn we wel genoodzaakt, en dat vinden we ook meer dan vanzelfsprekend, ons te houden aan de voorschriften van de RIVM en veiligheidsregio. Zo mag voorlopig alléén de buitenspeeltuin open, is de horeca gesloten en mogen er een beperkt aantal personen tegelijkertijd aanwezig zijn. Daarbij gelden bovendien alle basisregels die momenteel van kracht zijn, zoals de 1,5 meter afstand plicht. Na puzzelen en meten voor wat betreft de haalbaarheid en beleefbaarheid, informeren wij jullie graag over de wijze waarop wij voorlopig open kunnen:

SPEELTUIN
De buitenspeeltuin is geopend. Dat betekent inclusief de dierenweide en ook de waterspeelplaats. De speelschuur en het klimavontuur boven de koeien zijn tot nader orde gesloten.

OPENINGSTIJDEN & RESERVEREN
Voorlopig hanteren wij een ochtend- en een middagopening.
Ochtend – Tussen 9 en 13 uur
Middag – Tussen 14 en 18 uur
Je reserveert en betaalt per dagdeel, waarbij je een aankomsttijd aangeeft in de online reserveringsmodule op onze website. Op deze wijze spreiden wij de aankomst van onze gasten bij de entree en voorkomen we wachtrijen door online ticketverkoop.

Heb je niet gereserveerd en kom je dus ‘onaangekondigd’ aan, dan kan het zijn dat we ‘vol’ zijn. Hebben we nog plaats, dan kun je aan de kassa betalen. Er zijn per dagdeel maximaal zoveel gezelschappen aanwezig als tafels op het buitenterrein. Hierbij hanteren wij minimaal 1,5 meter tussen de tafels. Volwassenen worden verzocht zoveel mogelijk aan de tafel te blijven en alleen indien echt nodig de kinderen op het terrein op te zoeken. Hierbij dienen de looproutes op het terrein gevolgd te worden. Kinderen t/m 12 jaar mogen vrij spelen. Naast de reguliere entree zijn wij genoodzaakt om de aankomende periode voor de tafelreservering een bedrag van € 2,50 per gezelschap te rekenen. Dit gezien de beperkte capaciteit die momenteel geldt en alle maatregelen die wij nu nemen om veilig en haalbaar open te gaan. Deze reserveringskosten gelden ook voor abonnementhouders.

SANITAIR & HYGIËNE
Alle gasten, volwassenen en kinderen, wassen hun handen voor binnenkomst. Dit kan bij de speciale kraan buiten bij de entree. De zeep in de dispencer is desinfecterend. Ook op het terrein staan diverse zuilen om de handen te reinigen.
Tussen de ochtend- en middagshift worden alle tafels op het terrein gereinigd. Ieder wordt verzocht ook bij het verlaten van het terrein en voor en na het nuttigen van eten of drinken de handen te desinfecteren (wij hebben staan, maar neem ook zelf een handgel mee in de tas!).
Alleen de toiletten bij het hoofdgebouw (entree/horeca) zijn geopend. Hier worden de nodige maatregelen genomen om afstand van elkaar te houden. Vóór en na toiletbezoek de handen reinigen met desinfect gel. Deze tref je bij de toiletten aan.
Wij adviseren de kinderen voor het bezoek thuis alvast naar het toilet te laten gaan, danwel van een schone luier te voorzien.

ETEN & DRINKEN
Tot 1 juni is onze horeca gesloten. IJsjes kunnen bij vertrek gekocht / afgehaald worden. Deze dienen buiten het terrein geconsumeerd te worden. Tot 1 juni mag er eigen eten en drinken meegenomen worden naar de speelboerderij. Deze regeling is tijdelijk van aard. We rekenen op jullie medewerking géén afval achter te laten op het terrein. Deponeer in de afvalbakken of neem het mee naar huis.

ABONNEMENT
Heb je op dit moment een abonnement, dan wordt deze automatisch twee maanden verlengd ter compensatie voor het ‘verlies’ van de afgelopen maanden. Voor de aankomende periode geldt dat het abonnement geldig is, maar dat er aanvullend een tafelreservering van € 2,50 per gezelschap wordt gerekend. Indien je vragen hebt over een lopend abonnement kun je contact met ons opnemen via info@drentsekoe.nl.

GROEPEN
Tot 1 juni kunnen wij geen groepen (schoolreisjes, kinderfeestjes, familiedagen) toelaten. Vanaf 1 juni zijn groepen tot 30 personen welkom, vanaf 1 juli ook grotere gezelschappen (richtlijnen RIVM/veiligheidsregio). Hierbij zetten wij de groepsruimtes zo op, dat er 1,5 meter afstand mogelijk is tussen alle personen. Hierbij werken wij met all inclusive arrangementen, waarbij het eten en drinken voor u klaarstaat (in de groepsruimte). Wilt u de mogelijkheden bespreken, neem contact met ons op.

TOT SLOT – GEZONDHEID
De gezondheid van onze gasten en medewerkers staat op nummer 1. Wij willen een plek zijn waar kinderen weer even lekker buiten kunnen spelen, géén locatie waar we elkaar (weer) besmetten.
Ben je verkouden of niet fit, blijf dan alsjeblieft thuis. Ook kinderen met zichtbare verkoudheidsverschijnselen of snotneuzen kunnen wij helaas niet toestaan en worden verzocht de speeltuin te verlaten.

We vertrouwen op ieders medewerking zich te houden aan de ‘nieuwe’ regels en hopen op begrip en geduld als onze dienstverlening aankomende tijd iets anders is dan je normaal van ons gewend bent.