Het is nog even stevig door klussen voor Popko Schuitema en zijn familieleden. De voormalige kaaswinkel aan de Dorpsstraat in De Wijk, naast restaurant Mulino wordt momenteel verbouwd tot horeca etablissement voor kleine feestjes en partijen tot ongeveer zestig personen. Op 1 juli staat de opening gepland van ‘De Olde Baank’ zoals het gaat heten.

De switch van kaaswinkel naar horecazaak is volgens Schuitema een logische stap. ‘De kaaswinkel liep niet helemaal zoals verwacht. En vanuit Mulino kwam wel steeds meer vraag of er ook feestjes gehouden konden worden. Vandaar dat is besloten om de Kaas voortaan vanuit de rijdende kaaswagen te verkopen’. RS Kaas en streekproducten staat hiermee elke zaterdagmorgen van 09.00 – 13.00 uur op het plein voor dorpshuis de Havezate.

De ondernemer heeft grote plannen met ‘De Olde Bank’ vernoemd naar het bankgebouw waar vroeger ABN Amro was gevestigd. ‘Bedoeling is dat we hier een gezellig zaaltje creëren, waar je een verjaardagsfeestje of jubilea kunt vieren. Een vergadering of andere meeting kunt houden. Het zaaltje is zowel met of zonder buffet af te huren. ‘We denken mee en proberen maatwerk te leveren’. Ook de sporters en supporters die in het weekend na de wedstrijd een drankje willen drinken zijn welkom. En de laatste donderdag van de maand wil Schuitema een meeting organiseren voor ondernemers/ zzp’ers. ‘Gewoon, gezellig even paar uurtjes kletsen met een hapje en drankje er bij vanaf een uur of 21.00 uur’. Mirjam en Kirsten die ook bij Mulino werkzaam zijn gaan hier voorlopig de scepter zwaaien.

Verder is het de bedoeling om speciale avonden te houden voor liefhebbers van Formule 1, Champions League en andere topsport evenementen. ‘Er komen vijf grote tv schermen te hangen waarop deze sporten zijn te volgen. We starten op 5 juli met de Grand Prix Van Oostenrijk. Reserveren is gewenst in coronatijd’. Behalve Heineken tapbier zijn er ook diverse andere merken en soorten op de fles verkrijgbaar. ‘Zoals o.a Hertog Jan en Grolsch. Zitten niet aan een merk vast’.

De Olde Bank is in principe zeven dagen per week geopend op aanvraag. Ook voor de vroege vogels die op zondagmorgen even willen opsteken voor een kopje koffie/ gebak is er goed nieuws. Tot 1 september is De Olde Bank elke zondag standaard van 09.00 tot 12.00 uur geopend. Schuitema: ‘Ben meestal toch al vroeg op, dus voor mij maakt het niet uit. En aangezien Mulino om 12.00 uur open gaat kunnen we ook de fietsers, motorrijders en andere passanten bedienen’.