Gemeente De Wolden en Welzijn De Wolden ontvangen gezamenlijk 10.000 euro subsidie van het ministerie van VWS (Volksgezondheid, Welzijn en Sport). Deze zomer staat een ontdekkingsreis voor jongeren van De Wolden op stapel.

Burgemeester Roger de Groot: “Samen met Young De Wolden, het jongerenwerk van Welzijn de Wolden en de cultuurcoaches en sportfunctionarissen van gemeente De Wolden wordt tijdens de zomervakantie in de 5 kernen van De Wolden voor en door jongeren sportieve en culturele activiteiten georganiseerd.”

De vakantieperiode is voor jongeren normaal gesproken een tijd om te genieten met je leeftijdsgenoten. Door corona zijn de dagelijkse activiteiten voor jongeren momenteel niet of niet goed mogelijk. De afgelopen periode waren de scholen gesloten, alle sportactiviteiten lagen stil en ook de ontmoetingsplekken voor jongeren in de gemeente zoals de uitgaancentra of keten moesten dicht. Dit heeft effect op de fysieke en psychische gezondheid van jongeren. Hoewel er momenteel meer kan, zijn we er nog niet. Daarom is dit plan gemaakt.

Wat wordt er georganiseerd
Ruben Drost, jongerenwerker Welzijn De Wolden: “Het project Summer Madness gaat allereerst over talentonwikkelingen, sporten en ontmoeting van de jongeren met als resultaat dat ze hiermee ook iets voor andere leeftijdsgenoten of dorpsgenoten kunnen betekenen. Met deze ontdekkingsreis maken jongeren kennis met andere sporten en kunstvormen dan het reguliere aanbod in gemeente De Wolden en ontdekken ze waar hun interesses en talenten liggen. Denk hier bijvoorbeeld aan
freerunnen, kickboksen of rappen. Ook ontwikkelen ze hun talenten op het gebied van organiseren en les geven. De jongeren komen in contact met én ontmoeten leeftijdsgenoten op een coronaproof manier in een tijd waarin veel reguliere activiteiten niet doorgaan. Ze werken aan een gezonde leefstijl door te bewegen en te sporten en maken ze kennis met gezonde alternatieven tijdens de afsluitende BBQ.”

Samenwerking
De ontdekkingsreis voor de jongeren is een samenwerking tussen de jongeren, Welzijn De Wolden,gemeente De Wolden en wordt de samenwerking gezocht met partijen zoals zwembaden, sportclubs, uitgangscentrum De Klok en lokale cultuuraanbieders. Het project start vrijdag 10 juli om 14.00 uur in Ruinerwold (op de sportvelden) met een kick off
waarbij alle jongeren kennis kunnen maken met het project. Deze kick off wordt gelijk al samen met jongeren georganiseerd. Tijdens de kick off wordt gevraagd welke activiteiten de jongeren willen én welke rol zij daarin kunnen spelen. Denk hierbij aan het meehelpen, organiseren of het geven van lessen en workshops. Het project sluit daarom ook perfect aan bij de maatschappelijke diensttijd. Daarnaast is de intentie om aan dit project een vervolg te geven met het project Young Leaders
project.

Jongeren kunnen zelf ideeën aandragen
Jongeren die ideeën hebben en/of willen mee helpen, maar ook voor andere partijen die hier iets in kunnen en willen betekenen bijvoorbeeld in het aanbieden van een workshop of activiteit, kunnen dit aandragen bij de jongerenwerkers van Welzijn De Wolden.

Meer informatie
Ben je enthousiast geworden en/of wil je meer informatie, neem dan contact op met Ruben Drost via rubendrost@welzijndewolden.nl.