Met ingang van het nieuwe seizoen is Steven Koelma trainer/coach van KIOS 2. Steven vult hiermee de technische staf aan en zal samen hoofdtrainer Adri Kok de selectie onder zijn hoede nemen. De 29-jarige inwoner van Ruinerwold is zeer enthousiast met de kans die hem geboden wordt. “Ik had altijd al de ambitie om een seniorenteam te trainen en coachen. Echter, door mijn journalistieke werkzaamheden had ik hiervoor nooit de tijd. Met enkele aanpassingen heb ik hier wel de ruimte en tijd voor gekregen.”

Voor KIOS is Steven niet de eerste trainer die zijn trainerscarrière start bij de Spekbraanders. Voorgangers Klaas-Jan Slomp en Jordy Wessel hebben hetzelfde pad bewandeld en met succes. Dus ook Steven gaat aan de slag en heeft veel korfbalervaring op hoog niveau. “Ik ben mijn korfballeven begonnen bij SCO en speelde met SCO 2 reserve Hoofdklasse. Toen ik op mijn 22e overstapte naar De Hoeve heb ik daar op reserve 1ste, overgangs- en hoofdklasse niveau gespeeld.”

Drie jaar geleden kwam de vriend van Carmen van Dijk in Ruinerwold samenwonen. Vorig seizoen is Steven begonnen bij KIOS. Hij speelde in het derde en ging ook snel aan de slag als trainer van KIOS A2 en was zeer betrokken bij de ontwikkeling van het jubileumboek, KIOS 100 jaar.

Steven heeft zin aan volgend seizoen. De groep is een mooie mix van jong en oud en ook de samenwerking met Adri Kok ziet hij erg zitten. “Ik ga veel van hem leren. Mijn vader (Sake Koelma) kent hem al jaren en mijn broertje (Marcel) heeft onder zijn hoede gespeeld. Zij waren vol lof over hem. Daarnaast heeft Adri ook in zijn eerste termijn bij KIOS bewezen een goede trainer te zijn. Dat is natuurlijk geweldig voor mijn ontwikkeling.”

KIOS heeft veel vertrouwen in de aanstelling van Steven als trainer/coach van KIOS 2 en wenst hem veel succes en plezier met zijn eerste stappen in het trainersambt.