Ook komend seizoen staan er weer een aantal voetbalderby’s op het programma. Zo zijn V.V Wacker en V.V Ruinerwold weer bij elkaar ingedeeld. Toevallig of niet! Deze derby was vlak voor de corona crisis ook de laatste voetbalwedstrijd die gespeeld werd. Dit was op zondag 8 maart. Deze kraker eindigde destijds in 2-2 gelijkspel. Sindsdien is er niet meer gevoetbald in competitieverband. En dit wordt ook niet meer afgemaakt. Daardoor eindigde Wacker op een vierde plaatst met 26 punten met nog elf wedstrijden te gaan. Ruinerwold bezet de zevende plaats in de zondagklasse Noord 4A met 23 punten en had nog tien wedstrijden te gaan.

Ook Wacker en Balkbrug treffen elkaar in het nieuwe seizoen. De voetballers gaan nu richting zuidoost Drenthe. En zijn ingedeeld bij: Balkbrug SC, Buinen, DSC ’65, DVC ’59, EHS ’85, KSC, Ruinerwold, Schoonebeek, Sleen, Titan, VIOS(O), Wacker, Wijster, Zwartemeerse Boys.

Het voetbalseizoen voor v.v. Wacker begint op zondag 9 augustus om 11.00 met een training onder leiding van trainer Theo van ‘t Zand en sluit af met een lunch. Op vrijdag 14 augustus is er in Steenwijk een Toernooi met: IJhorst, MSC (zat.), Steenwijk en Wacker. Aanvang beide wedstrijden om 19.00 uur. En zondag 16 augustus is het vervolg van dit toernooi in IJhorst. Om 12.00 uur Steenwijk – MSC (zat.) en om 14.00 uur de derby IJhorst – Wacker. Op woensdag 26 augustus is er de oefenwedstrijd: Wacker – Ruinen. Aanvang; 19.30 uur.