Op zondag 27 september is het zover: de Koninklijke Muziekvereniging Apollo staat weer op de planken, iets waar de ruim zestig muzikanten reikhalzend naar uit hebben gekeken. Door corona konden er een tijd geen concerten worden georganiseerd, maar nu is het orkest terug met een concert met passende titel: ‘Apollo back on stage’.

Het concert, onder leiding van dirigent Jan Wijenberg, heeft een rijkelijk programma. Zo neemt het orkest haar publiek mee langs de kracht en wonderen van de natuur in het stuk ‘Wonders of Nature’ van Bert Appermont, dat ooit gecomponeerd werd als soundtrack voor een natuurfilm. Met een beetje verbeeldingskracht waant het publiek zich in de mooiste landschappen. Naast het stuk van Appermont staat er ook een mooie koraal op het programma. Componist Otto M. Schwarz liet zich voor ‘St. Stephen’s Chorale’ inspireren door de indrukwekkende en wereldberoemde Stephansdom in Wenen. Zijn muziek start met de klank van kerkklokken en ontplooit zich langzaam tot een prachtige melodie. Tot slot kan het publiek de bekende en opgewekte tunes van Glenn Miller en Soldaat van Oranje the Musical herkennen.

Om een veilig en aangenaam bezoek te waarborgen voor het publiek, speelt het orkest twee keer het programma van ongeveer 45 minuten. In Sporthal De Slenken in De Wijk is door de organisatie een ruim opgezette concertlocatie gecreëerd, waar de concerten om 14.00 en 15.15 uur starten. Toegang is gratis en kaartjes reserveren kan via voorzitter@apollodewijk.nl. Reserveren is verplicht, in verband met een maximaal aantal toegestane bezoekers.