Falco Huisjes, in De Wijk beter bekend als ‘de fietsenmaker of brandweerman’ weet nu ook waar Abraham de mosterd vandaan haalt. Vandaag viert Falco zijn 50e verjaardag en daarom hadden zijn familieleden en collega’s een groot spandoek opgehangen bij de fietsenzaak aan de Dorpsstraat. Van werken kwam deze morgen weinig terecht, vanwege de vele felicitaties die hij mocht ontvangen.

Voordat Falco fietsenmaker werd, werkte hij in het mechanisatiebedrijf van de familie. Toen het mechanisatiebedrijf in ‘91’ verhuisde naar Rogat, splitste de zaak zich toe op fietsen en aanverwante artikelen. Ook de naam veranderde in Tweewielercentrum Huisjes. Vanaf dat moment ging Falco zich bezig houden met de verkoop en reparatie van Fietsen. Iets wat hij nog steeds vol enthousiasme doet. ‘Het klantencontact, de praatjes met de mensen, dat is ook mooie van het vak. Overal wordt je herkend en aangesproken als de fietsenmaker’. Vanaf 2007 is hij vennoot in het familiebedrijf. Daarnaast is het vrijwilligerswerk bij de brandweer De Wijk/Koekange zijn grote passie. En in zijn vrije tijd mag hij graag op uit trekken, om tochten te maken op de ATB.