Powerwalken is net iets meer dan ‘gewoon’ wandelen. Je wandelt met een hoger tempo dan wanneer je bijvoorbeeld een blokje om gaat of de hond uitlaat. En daarmee laat je je lichaam net iets meer werken waardoor je conditie verbetert.

Hoe werkt het?
Al wandelend voeren we het tempo stap voor stap iets op. Met wandelen loop je ongeveer 4,5 km per uur. We verhogen dat met 1 km per uur en door middel van (interval)training werken we toe naar 6 tot 8 km per uur. We combineren de wandeling met oefeningen die je core (romp) sterker maken. Van een sterke en stabiele core heb je dag en nacht plezier, ook tijdens wandelen.

Iedereen kan meedoen
Powerwalken is voor iedereen. Als je kunt wandelen, kun je ook powerwalken. Je hebt ook geen speciale kleding of schoenen nodig. Kies bij voorkeur ademende kleding waarin je vrij kunt bewegen en comfortabele schoenen.

Wanneer?
Zaterdag 10.00 uur
Start: 3 oktober
Aantal keren: 5
Waar: Atlas Sport De Wijk en Balkbrug

Wat kost het?
Leden van Atlas Sport betalen niets extra voor deze les. Ben je geen lid van Atlas Sport? Dan kun je 5 keer meedoen voor 25 euro. Een keer proberen mag gratis.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden in de sportschool of via www.atlassport.nl/powerwalk.