Het was zondag groot feest in zorgcentrum Dunninghe. Mevrouw van Veen Seinen vierde hier haar 102e verjaardag. Uiteraard kwam burgemeester Roger de Groot even langs met een prachtige bos bloemen om de felicitaties over te brengen namens Gemeente de Wolden.

Aaltje van Veen- Seinen werd in 1918 in De Wijk geboren als oudste dochter van bakker Jan Seinen. Ze kijkt terug op een gelukkige jeugd in de Wijk. Ze trouwde in 1946 met Joost van Veen en daarmee verruilde ze haar plaats achter de toonbank van de bakkerij voor een plaats achter de tapkast van cafe Oud Zeezicht in Blankenham. Waar ze ook het postkantoor runden.

In 1953 verhuisde het echtpaar met inmiddels twee dochters rijker, naar Heeten in de gemeente Raalte. Om daar het postkantoor te gaan runnen. Hier werd hun derde kind, een zoon, geboren. Nog een keer werd er verhuisd en nu naar Schoonebeek. Toen Joost met pensioen ging keerden ze weer terug naar De Wijk. Lang kon hij daar niet van genieten. Hij overleed twee jaar later al. Een aantal jaren kreeg Aaltje kennis aan een aardige man. Toen die zeven jaar geleden overleed werd het tijd om niet zelf meer het huishouden te doen, maar je lekker te laten verzorgen. Dunninghe bleek een goede keus. Ouder worden is niet altijd gemakkelijk en zeker niet als je ogen en oren je in de steek laten. Nu op naar de 103. Maar eerlijk gezegd weet ze niet of ze dat nog wel wil. Aaltje kijkt terug op een gelukkig leven. Met veel plezier denkt ze aan de mooie reizen naar verschillende landen die ze heeft gemaakt. Of aan het verblijf in de caravan in Giethoorn met het zeil schouwtje voor de wal.